Monique van Eerden
Monique Jacqueline van Eerden woont al bijna tien jaar in Sevilla, samen met haar (Spaanse) echtgenoot en drie zoontjes. En je merkt aan alles dat ze al helemaal is ingeburgerd. Zo spreekt ze Spaans met een Sevilliaans accent, danst ze Sevillanas, bereidt ze zonder moeite een tortilla en slaapt ze als het even kan tijdens de siësta. Bovendien loopt ze net als de lokale inwoners altijd in de schaduw…
“Ik weet nog goed dat ik het eerste jaar in Sevilla altijd in de zon ging staan, ik verbaasde me dan over de strakblauwe lucht en hitte. Nu, na zo´n 8 hete zomers weet ik dat de zon hier (bijna) elke dag wel schijnt en dat de temperatuur hier zo hoog kan oplopen dat je vaak liever binnen blijft. De zon is voor mij en voor de Sevillianen geen luxe, het hoort bij het leven hier. Wel besef ik goed dat het voor de meeste toeristen belangrijk is dat het mooi weer is.”
“Tijdens het schrijven over Sevilla probeer ik me ook altijd in de lezers te verplaatsen. Waar kun je nou de lekkerste tapas eten? Welke monumenten mag je niet missen? Hoe kom je bij de beste flamenco voorstellingen? Informatie die een bezoeker in Sevilla natuurlijk graag wil hebben!”
Na haar studie communicatie-management aan de Hogere Europese Beroepen Opleiding voltooide ze de Master ‘Intercultural Communication’ aan de Anglia Polytechnic University in Cambridge. De kennis en buitenland ervaring die ze tijdens deze studies opdeed, komen haar nu goed van pas als beginnend webschrijfster.
Monique vind het leuk om haar passie voor Sevilla en haar belevenissen in deze stad met zoveel mogelijk lezers te delen,om ze de betovering van deze romantische stad te laten voelen. Zo is ze onlangs een blog begonnen over haar leven in de Andalusische hoofdstad, met vooral aandacht voor cultuur, tapas en tips: Leven in Sevilla. Nu ze verantwoordelijk is voor de inhoud en het actueel houden van Sevilla-Nu voor Stedenman, hoopt ze dat er nog meer bekendheid komt voor de Zuid-Spaanse cultuur.
“Als je het hebt over de geschiedenis van Sevilla, dan spreek je al gauw over vele oude oude beschavingen zoals de Feniciërs, de Visigoten, de Romeinen, de Moren en de Christenen. Civilisaties die hier allemaal hun sporen hebben nagelaten en waarvan Sevilla nu de vruchten kan plukken door al deze eeuwenoude bezienswaardigheden, gewoonten en festiviteiten te delen met haar inwoners en toeristen. Kortom, Sevilla heeft dus behalve de zon, tapas en wijn zoveel meer moois te bieden!”