European Sleeper, bekend om zijn nachttreinen van Brussel en Amsterdam naar Berlijn en Praag, voegt Venetië toe aan zijn netwerk in 2025. De trein gaat twee keer per week rijden, voorlopig alleen in februari en maart. Deze dienstregeling is afgestemd op de schoolvakanties, het wintersportseizoen en het carnaval van Venetië.

Naast de eindbestemming Venetië zal de nieuwe verbinding ook halt houden in Antwerpen, Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Keulen, de Beierse hoofdstad München, de Oostenrijkse stad Innsbruck, het Italiaanse wintersportoord Bolzano en Verona. European Sleeper spoort nu al 3 keer per week tussen Brussel en Amsterdam naar de Tsjechische hoofdstad Praag, via de Duitse hoofdstad Berlijn.

Wintersport

De eerste nachttrein van Brussel naar Venetië zal vertrekken op 5 februari 2025 en zal via Nederland, Duitsland en Oostenrijk naar Noord-Italië rijden. Er zijn tussenstops gepland in Antwerpen, Rotterdam, Utrecht, Keulen, München, Innsbruck, Bolzano en Verona. Er is voor gekozen om de trein in februari en maart te laten rijden, in de periode van het krokusverlof, het wintersportseizoen en het wereldberoemde carnaval in Venetië (14 februari tot 4 maart 2025).

Venetië

De nachttrein zal in Brussel vertrekken om 17.00 uur, in Rotterdam rond 20.00 uur en in Utrecht rond 21.00 uur. De volgende ochtend komt de trein aan in München (07.00 uur), Innsbruck (10.00 uur) en rond het middaguur in Bolzano (12.00 uur). Omstreeks 13.00 uur moet de trein in Verona zijn en tegen 14.00 uur op de eindbestemming Venetië. De terugreis vertrekt in Venetië om 15.00 uur en eindigt de volgende dag om 11.00 uur in Brussel (08.00 uur Utrecht en 09.00 uur Rotterdam). Voor de nieuwe verbinding zal European Sleeper extra rijtuigen huren. Het spoorbedrijf wil naar eigen zeggen inspelen op de grote tijdelijke vraag naar extra treinverbindingen van en naar de Alpen en Noord-Italië.

European Sleeper

Of je nu op zoek bent naar de spannende wintersporten in de Alpen of de bruisende sfeer van Europese steden, de Winter Train biedt “voor ieder wat wils,” klinkt het bij European Sleeper, de organisator. “Reizigers kunnen onderweg genieten van pittoreske dorpjes en adembenemende vergezichten over de Alpen en een route die de Noordzee met de Middellandse Zee verbindt”, zegt Chris Engelsman, medeoprichter van European Sleeper.

“Dit markeert een belangrijke mijlpaal voor European Sleeper en het gemak van duurzaam nachtreizen door Europa. Passagiers kunnen in onze trein stappen vanuit België en Nederland, ontspannen en genieten van het comfort van de restauratiewagen, terwijl de trein hen door Duitsland en Oostenrijk en over de Alpen vervoert, met als eindpunt de historische steden Verona en Venetië de volgende dag.”